16/11: Steve Rachmad’s Birthday met Joel Mull & Valentino Kanzyani @ Studio 80, Amsterdam

Steve Rachmad houdt de traditie in ere en keert op 16 november voor de vijfde keer terug naar Studio 80 om zijn verjaardag te vieren. De Amsterdamse club is al jaren de thuisbasis van deze techno held. Afgelopen jaren waren Ricardo Villalobos, Josh Wink, Kollektiv Turmstrasse, DJ T en Michel de Hey al te gast. Dit jaar nodigt Steve Rachmad niet één, maar vier vrienden uit om dit feest met hem te vieren: Joel Mull, Valentino Kanzyani, Isis en Baba Robijn.

Joel Mull draait al ruim 20 jaar mee als techno dj-producer. De Zweed is regular op het Drumcode label van Adam Beyer en heeft een indrukwekkende lijst met releases op zijn naam staan. Hoewel Joel Mull bekend staat om zijn techno sets, die hij zelf omschrijft als ‘hypnotiserend en diep, maar altijd energiek en banging’, zal hij op 16 november iets totaal anders doen. Speciaal voor de verjaardag van Steve Rachmad zal hij in Studio 80 een house set draaien.

Valentino Kanzyani is een van de grondleggers van de Sloveense techno. Hij verdiende zijn strepen als resident van de bekendste club in het land, de Ambasada Gavioli. Al snel volgde ook internationale successen door releases op Cadenza en zijn eigen labels Jesus Loved You en Recycled Loops. Valentino Kanzyani woont inmiddels op Ibiza, waar hij sinds 2011 verantwoordelijk is voor de Next Wave feesten.

De jarige Steve Rachmad heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Hij wordt door velen gezien als de grondlegger van Detroit techno in Nederland en is niet meer weg te denken uit de scene. Het is inmiddels al 18 jaar geleden dat hij onder zijn alter ego Sterac het album The Secret Life of Machines uitbracht, een plaat vandaar de dag nog steeds actueel is. Steve Rachmad ademt muziek en we kunnen er dan ook vanuit gaan dat deze Nederlandse held nog vele jaren mee zal gaan.

De tweede zaal van Studio 80 zal op 16 november muzikaal onder handen worden genomen door Isis en Baba Robijn. Isis maakte op 17-jarige leeftijd haar dj-debuut in de roemruchte club RoXY en is een van de eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van dancemuziek. Baba Robijn is ook al jarenlang actief als dj en weet met zijn eclectische platenkeus steeds weer te verrassen. De afgelopen jaren draaide hij onder andere op grote internationale festivals als Sunburn in India en Glastonbury in de UK.
Steve Rachmad heeft het afgelopen jaar de nodige inspiratie op gedaan bij Fusion, Goa (India) en op Ruigoord, en wil deze open minded sferen ook naar Studio 80 brengen. De Nachtvlinders zorgen daarbij voor een passend decor en een kleurrijke verjaardagsstoet. Voor wie zo’n prachtfeest niet lang genoeg kan duren zijn er deze nacht verlengde openingstijden: we kunnen door tot 9 uur ’s ochtends!

Studio 80, Rembrandtplein 17, Amsterdam
16 november, 23:00 – 09:00 | Tickets | Facebook | Meer informatie: www.studio-80.nl